Naha pipa baja kedah dirawat panas?

Fungsi perlakuan panas nyaéta pikeun ngaronjatkeun sipat mékanis bahan tina pipa baja, ngaleungitkeun setrés residual sarta ngaronjatkeun kinerja motong na.

Nurutkeun kana tujuan béda perlakuan panas, prosés perlakuan panas bisa dibagi jadi dua kategori: perlakuan panas awal jeung perlakuan panas ahir.

1. perlakuan panas awal

Tujuan perlakuan panas awal nyaéta pikeun ngaronjatkeun machinability nu, ngaleungitkeun stress internal tur nyiapkeun struktur metallographic alus keur perlakuan panas ahir. Prosés perlakuan panas na ngawengku annealing, normalizing, sepuh, quenching na tempering, jsb.

(1) Annealing jeung Normalizing

Annealing na normalizing dipaké pikeun blanks digawé panas. Pikeun baja karbon jeung baja alloy kalawan eusi karbon leuwih gede ti 0,5%, perlakuan annealing mindeng dipaké pikeun ngurangan karasa sarta gampang pikeun motong; Pikeun baja karbon jeung baja alloy kalawan eusi karbon kirang ti 0,5%, perlakuan normalizing ieu diadopsi dina urutan ulah nempel alat salila motong. Hal ieu mindeng disusun sanggeus kosong manufaktur sarta saméméh machining kasar.

Why-should-steel-pipes-be-heat-treated1(1)

(2) Pangobatan sepuh

perlakuan sepuh utamana dipaké pikeun ngaleungitkeun stress internal dihasilkeun dina manufaktur kosong tur machining.

Pikeun ngahindarkeun beban kerja transportasi anu kaleuleuwihan, pikeun bagian-bagian anu akurasi umum, perawatan sepuh tiasa diatur sateuacan réngsé. Nanging, pikeun bagian anu ngagaduhan syarat akurasi anu luhur, dua atanapi langkung prosés perawatan sepuh kedah diatur. Perawatan sepuh umumna henteu diperyogikeun pikeun bagian anu sederhana.

(3) Conditioning

Quenching na tempering nujul kana perlakuan tempering-suhu luhur sanggeus quenching. Bisa ménta struktur sorbite tempered seragam jeung rupa jeung nyiapkeun pikeun ngurangan deformasi salila quenching permukaan jeung perlakuan nitriding dina mangsa nu bakal datang. Ku alatan éta, quenching na tempering ogé bisa dipaké salaku perlakuan panas awal.

2. perlakuan panas ahir

Tujuan perlakuan panas ahir nyaéta pikeun ningkatkeun sipat mékanis sapertos karasa, tahan ngagem sareng kakuatan.

(1) Panyumputan

Quenching ngawengku quenching permukaan jeung quenching integral. Di antarana, quenching permukaan loba dipaké alatan deformasi leutik anak, oksidasi jeung decarburization. Sumawona, quenching permukaan ogé ngagaduhan kaunggulan kakuatan éksternal anu luhur, résistansi ngagem anu saé, kateguhan internal anu saé sareng résistansi dampak anu kuat.

Why-should-steel-pipes-be-heat-treated2

(2) Carburizing Quenching

Carburizing na quenching lumaku pikeun baja karbon lemah sareng baja alloy low. Firstly, ningkatkeun eusi karbon tina lapisan permukaan bagian, sarta ménta karasa tinggi sanggeus quenching, bari inti masih mertahankeun kakuatan tangtu jeung kateguhan tinggi na plasticity.

(3) Pangobatan Nitriding

Nitriding nyaéta métode perlakuan sangkan atom nitrogén tembus kana beungeut logam pikeun ménta lapisan sanyawa nitrogén-ngandung. Lapisan Nitriding tiasa ningkatkeun karasa, tahan ngagem, kakuatan kacapean sareng résistansi korosi bagian. Kusabab suhu perlakuan nitriding rendah, deformasi leutik, sareng lapisan nitriding ipis (umumna henteu langkung ti 0,6 ~ 0,7mm), prosés nitriding kedah diatur telat-gancang. Dina raraga ngurangan deformasi salila nitriding, tempering-suhu luhur pikeun ngaleungitkeun setrés umumna diperlukeun sanggeus motong.


waktos pos: Mar-04-2022
  • saméméhna:
  • Teras:
  • TOP