Легура 201/ UNS N02201 N4 Бесшевна/заварена цевка од легура на никел со BA/AP површина

Краток опис:

Никел 201 е ниско-јаглеродна верзија на Никел 200. Поради неговата ниска содржина на јаглерод, Никел 201 не е подложен на кршливост од јаглерод или графит кој е меѓугрануларен таложен кога е изложен на температури од 315 до 760 ° C подолго време ако јаглеродните материјали не се во контакт со него.Детали за производот

Ознаки на производи

Материјал: UNS N02201
Стандард: ASTM B161/163, ASTM B 168/B 906
Надворешен дијаметар: 6mm-355,60mm
Дебелина на ѕид: 0,75-20,00 мм
Површина: Светло жарено/ отварено и кисело
Технологија: Ладно влечено / Ладно валано
NDT: Еди струја или хидрауличен тест
Инспекција: 100%
Пакување: футрола или сноп од иверица
Обезбедување квалитет: ISO & PED & AD2000
Тип: Бесшевни и заварени

 

Никел 201 Хемиски состав

%

Ni

Fe

C

Mn

Si

S

Cu

мин

99

макс

0.4

0.02

0.35

0.35

0.01

0.25

%

Ni

Fe

C

Mn

Si

S

Cu

мин

99

макс

0.4

0.02

0.35

0.35

0.01

0.25

Никел 201 Физички својства

Густина8,89 g/cm3
Опсег на топење1435-1446℃

nickel alloy pipe tube (41)

Карактеристики:

Никел 201 е ниско-јаглеродна верзија на Никел 200. Поради неговата ниска содржина на јаглерод, Никел 201 не е подложен на кршливост од јаглерод или графит кој е меѓугрануларен таложен кога е изложен на температури од 315 до 760 ° C подолго време ако јаглеродните материјали не се во контакт со него. Затоа, тој е замена за Никел 200 во Апликации над 315℃. Сепак, тој страда од меѓугрануларна кршливост од сулфурни соединенија на температури над 315 ℃. Натриум пероксид може да се користи за нивно менување во сулфати за да се спротивстави на нивниот ефект.

Апликации:

Електронски компоненти, каустични испарувачи, чамци за согорување и шипки.


  • Претходно:
  • Следно:


  • Претходно:
  • Следно:
  • ВРВ